top of page
Image by Nick Night

Se & Gjøre

Valderøya i Giske kommune er det perfekte utgangspunkt for ulike aktiviteter. Fra å ferdes blant fjord og fjell til å nyte late dager i brosteinslagte gater i Jugendbyen Ålesund. På denne siden finner du et utvalg aktiviteter som vi trygt kan anbefale. I tillegg arrangerer vi guidede turer til ulike destinasjoner. Sjekk ut mer om dette under egen link.

litt-av-hva-sushi-vi.jpg

 Ålesund sentrum har et fantastisk utvalg av restauranter og spisesteder som gjerne bruker lokale råvarer fra egen by og region. I tillegg finner du også kjente kjeder, fast-food og street-food av høy kvalitet.

IMG_5632.jpg

Tur til Skjonghellaren

Ta steget langt tilbake i tid i det du entrer denne enorme grotta i fjellet på Valderøya. Skjonghellaren er en av de mest kjente hellerene på Sunnmøre. Hula som går innover i fjellet ligger 57 meter over havet. Den er laget av erosjon av havet ved tidligere høyere vannstand. Ved inngangen er hula omtrent 38 meter høy.

IMG_5628.jpg

Kulturstien

Kulturstien på Valderøya begynner i Ytterlandsvika. Er flott og enkel ettermiddagstur fra leilighetene. Langs vegen kan du gjere ein avstikkar til Hustruhavna, Trollkjelen, Daudmannshola, Skjonghellaren, Kløvnesteinane eller dei mange gravrøysene langs sjøen. Du kan også stoppe ved den berømte steinen " Jens Åleine" eller ved Døsavatnet. Følg skiltet mot Valdervoll der du også kan parkere. Her finn du også opne toalett.

Blimsanden.JPG

Blimsanden, Vigra

Blimsanden er en idyllisk sandstrand som ligger på Vigra. Fint for barnefamilier, ungdom og voksne! Perfekt å gå turer herfra.

Molnes.jpg

Molnes, Vigra

Molnes fjellet 122 moh. En nydelig tur som starter fra parkeringsplassen ved fotballbanen. Du går fjøra på baksiden av fjellet, tar stien opp på Molesfjellet og avslutter ved parkeringsplassen. Vigra
Molnes fjellet er det høyeste punktet på Vigra. En tur på ca 60 min.

Galleri Alnes Fyr.jpg

Alnes fyr

Alnes fyr ble opprettet i 1852 for å lede fiskebåter trygt til havn i det lille fiskeværet Alnes på Godøy på vestkysten av Norge. Gjeldende fyr ble bygd i 1876 og er fremdeles i drift med noen få modifikasjoner. Les mer om Alnes fyr her.

Ålesund museum.jpg

Sunnmøre museum

Sunnmøre museum er et folkemuseum som ligger i Borgundgavlen i Ålesund på Sunnmøre. Det har en omfattende samling av blant annet hus og båter. Museet ble stiftet i 1931. Sunnmøre museum er en arena i Stiftinga Viti som har det administrative hovedansvaret for museene som er med i denne stiftelsen

IMG_5636.jpg

Signalen

Signalen på Valderøya. Denne stien er vanligvis betraktet som en enkel rute og tar i gjennomsnitt 56 min å fullføre. Dette er en populær sti for Fottur og Gåing, men du kan fortsatt oppleve fred og ro på roligere tidspunkt på dagen.

 

Surfing 'Alnes.jpg

Surfing

Kitere, surfere og andre fartsglade sjøentusiaster vet å nytte seg av de gode vindforholdene her ute ved storhavet. Alnes er det mest poplære området for surfing.
Dersom det er vindsurfing og kiting som gjelder, er områdene rundt øyene Giske og
Vigra de mest besøkte.

Godøyfjellet.jpg

Godøyfjellet

En favoritt-tur! Denne runden på Godøyfjellet er lettgått og du blir belønnet med en panoramautsikt over blant annet Giske, Sula og Ålesund! Parkering ved tunellen på Alnes. En lett tur med god sti. 

Atlanterhavsparken-i-alesund kred_Roger EngvikAtlanterhavsparken(1).jpg

Atlanterhavsparken

Atlanterhavsparken er et akvariumanlegg i Ålesund, og et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Akvariet ligger på Tueneset ved Skarbøvika, helt ut mot havet i bydelen Hessa, ca. tre km fra Ålesund sentrum

 

Helikopterturer.jpg

Opplev trange fjorder og spektakulære tinder fra luften. 62 Nord sine helikopter designer turer som tar deg med for å oppleve mange av Norges vakreste naturopplevelser som Briksdalsbreen, Hjørundfjorden, Geirangerfjorden og kjente landemerker som Jugendbyen Ålesund. Som en del av turen kan vi legge inn stopp for eksotiske matopplevelser.

Jugendstilsenteret_Kube_fasade_foto_MariusBechDahle_nnfgdv.jpg

Jugendstilsenteret og KUBE

Jugendstilsenteret og KUBE er eit museum for kunst, arkitektur og design frå slutten av 1800-talet og fram til vår eiga tid. Kunstmuseet utviklar og forvaltar ei samling med særleg vekt på norsk og nordisk jugendstil og kunst som har tilknyting til regionen. 

Adresse; Akotekergata 16, Ålesund

bottom of page