top of page

Lokalt         håndverk

Alle våre merker som selges i nettbutikken har en lokal forankring til eller rundt Ålesund. På denne siden ønsker vi å gjøre deg bedre kjent med noen av menneskene bak merkevarene. Dette er designere og kunstnere med lidenskap for håndverket og hjemstedet.

Siri.jpg

SiriKnit

Siri Stoknes

"Vi håper du og barna blir glad i plagget og ønsker å ta vare på det. På den måten kan plagget brukes lenge. En barnegenser kan gå i arv til småsøsken eller til neste generasjon."

Tekstiler og ull

Siri har vokst opp som tredje generasjon i familiebedriften Stoknes Trikotasjefabrikk som laget den originale Stil longsen. Siriknit AS holder til i Ålesund, i lokaler der den originale Stil Longsen ble laget. Den mektige Sunnmørs naturen rundt oss har gjort henne glad i å bruke naturen. Hun har blitt påvirket av de vakre fargene og lyset som årstidene har å by på.

 

Dette har inspirert henne til å utvikle Siriknit kolleksjonen med utgangspunkt i den rike norske strikketradisjonen. Hennes ønske er at dette plagget skal du og barna bli glad i og ha glede av, og ønske å ta vare på. Barnegenseren eller jakken kan arves av lillesøster og bror eller taes vare på til neste generasjon. Har du en genser eller jakke i voksen størrelse og tar godt vare på den, kan du ha den lenge. Plaggene er fargerike og hun håper du vil finne din favoritt som passer til deg og dine og at det også kan være kjekt å gi i gave. Ull er et fantastisk materiale som kan brukes hele året til mange anledninger og holde deg varm og fin. Disse plaggene er laget av den fineste merinoull, er myke å ha på og lett stelte.

20230110_095924 kor.jpg

Anka Design gullsmed

Ann Kristin Dahl

"Visjonen bak smykkene er å skape et lite, unikt kunstverk som kan formidle både de små og de store følelsene."

anka_logo2_neg.tiff

Håndlaget - et og et - med hendene - hele veien

Anka Design utvikler og produserer smykker og gaveartikler basert på edle metaller og stener. 

 

Ann-Kristin kommer fra Ålesund og har bodd flere stede i både inn- og utland.  Det har påvirket hennes kunstneriske uttrykk, der utgangspunktet er det vestlandske, naturlige, ekte og litt røffe, slepet av mer urbane og kontinentale impulser.

 

Designet tilpasses vanligvis spesielle ønsker og behov, og alle modellene lages i et begrenset antall, med de individuelle variasjonene ekte håndverk gir. 

 

Håndlaget – en og en – gir muligheter. Ideer materialiseres. Det starter med metall som før det får sin endelige form må gløs, valses, strekkes, bøyes, sages, files, loddes og poleres. Hender og hode må være med hele veien selv om det tar lang tid. Slik skapes ektheten.

 

Vi på Viking-saga øyene har kjøpt inn et lite utvalg av hennes smykker som vi tilbyr deg som besøker oss. Utvalget vil variere, og siden ingen smykker er helt like, kan vi bare vise deg noen eksempler her  https://www.vikingisland.no/shop-1 

 

Når du kommer, ser vi fram til å vise deg hva vi har akkurat der og da. Velkommen!

Heinz.jpg

Heinz Erbacher
Kunstner 

Mangfold og harmoni

Det brede spekteret av kunstverk av kunstneren Heinz Erbacher (født 1958 i Basel) vitner om mangfoldet, harmonien og vitaliteten til de forskjellige stilene. Etter sin filosofi om ikke å forplikte seg til én stil og dermed skille seg fra de fleste kunstnere i vår tid, lar Heinz Erbacher eksperimentere med stiler, teknikker, motiver og følelser. Resultatet er dekorative, abstrakte, moderne og tidsriktige verk, som er preget av en uforlignelig harmoni av farger og former.

Utstillingen og private malerier av kunstneren er hovedsakelig malt med akryl på lerret, papp eller papir, delvis på resirkulerte materialer.

Hvert verk er unikt og selges kun til entusiasten i original. Alle verk er signert og forsynt med produksjonsår. Det er ingen trykk, duplikater eller litografier. Verk av kunstneren eies av kunder i Spania, Brasil, Norge, Sveits og Tyskland.

For Viking Saga Island har kunstneren gjort tilgjengelig for salg motiver fra sin private samling av motiver knyttet til Norden.

bottom of page