top of page

Personvern

Tillit er svært viktig for oss, og vi er opptatt av å til enhver tid følge reglene for personvern. I denne erklæringen forklarer vi hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger i Viking Island AS.

Vi er forpliktet til å behandle personopplysninger på en god og forsvarlig måte, og i henhold til Datatilsynet og GDPR (General Data Protection Regulation). Denne personvernerklæringen gjelder deg som enkeltperson, når Viking Island AS, inkludert tilhørende tjenester, er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger og når Viking Island AS bestemmer formålet med behandlingen av dine personopplysninger.

Personopplysninger som samles inn og behandles på vikingisland.no er kontaktopplysninger som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på våre nettsider, som for eksempel kjøp du foretar, kontakt du har med oss via e-post/telefon og eventuelt retur (reklamasjon, bytte ol.)

 

Vi behandler dine personopplysninger hovedsakelig for å sende deg produkter du har bestilt. I tillegg behandler vi personopplysninger når du kontakter oss for råd, oppfølgning og spørsmål. Vi vil da behandle de opplysninger du gir oss, men vi lagrer kun de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg videre. Dette betyr at all informasjon som ikke er relevant for det formål som skal oppfylles ikke vil bli lagret eller behandlet på noen måte

 

Når du foretar en bestilling kan du etablerer en kundeprofil hos oss. Vi behandler da de opplysninger du oppgir, som kontaktopplysninger og kjøpshistorikk som er nødvendige for å kunne behandle din ordre og levere varene til deg.

 

Ved reklamasjon på varer, reparasjon eller omlevering, vil dine kontaktopplysninger bli behandlet for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre reparasjon eller omlevering.

 

Ovennevnte personopplysninger behandles på grunnlag av GDPR artikkel 6 (1) b), dvs. for at vi skal kunne oppfylle en avtale med den registrerte (med deg som kunde).

 

Vi behandler også opplysninger i tilknytning til deg for å oppfylle våre rettslige forpliktelser, etter GDPR artikkel 6 (1) c) som vi plikter å oppfylle etter regnskaps- og kjøpslovgivningen.

Kortnummer oppbevares ikke av Vikingisland AS og alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Disse vil da være behandlingsansvarlig, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger. Dette gjelder i all hovedsak Vipps.

Utlevering av personopplysninger

 

Viking Island AS selger, bytter eller videreformidler ikke personopplysninger til tredjepart uten ditt samtykke eller er nødvendig for at vi skal behandle din ordre og sende varene til deg (berettiget interesse).

 

De som mottar personopplysninger av oss for å betjene dine bestillinger, er Posten/Bring og Vipps. Det er kun mottakerens navn, adresse (eventuelt utleveringssted om dette avviker fra adressen), e-postadresse og telefonnummer som utleveres i denne forbindelse. Posten/Bring opptrer selvstendig som behandlingsansvarlig og behandler dine personopplysninger på en riktig måte i forhold til personvernregelverket.

Oversikt over servicepartnere som behandler personopplysninger for å behandle ordre fra deg som kunde

Bring (Posten) — Transportør av pakker og gods. Les Postens personvernerklæring her

Vipps — Betalingstjeneste. Les Vipps personvernerklæring her

Wix.com - nettbutikkløsning og operatør for websider. Les Wix personvernerklæring her

Oppbevaring og sletting av personopplysninger

 

Personopplysninger som vi har mottatt av deg eller på andre måter, vil kun oppbevares så lenge vi har behov for å oppbevare opplysningene. Opplysningene blir deretter sikkert slettet.

 

Oppbevaring av personopplysninger knyttet til ordrehistorikk oppbevares for å oppfylle pliktene vi har til å lagre regnskapsdokumentasjon (normalt 5 år).

 

Så lenge du har et løpende kundeforhold hos oss, vil vi oppbevare dine kontaktopplysninger. Ønsker du ikke å være kunde hos Viking Island lenger, kan du be oss slette din konto og dine opplysninger pr. e-post eller telefon.

Mer informasjon om dine rettigheter, finner du hos Datatilsynet.

bottom of page